2. Satul Coslogeni- traditiile spun ca acest sat a luat fiinta prin contopirea a doua catune. Unul dintre ele s-a numit Scutelnici si a fost situat la 400- 500 m vest fata de actuala vatra a satului, pe malul bratului Borcea. Ciuma a cuprins si acest sat, iar 5- 6 familii, singurele ramase, au format Satul - Nou.

3. Cel de-al treilea si ultimul sat format, a fost Dichiseni, alcatuire care seamana in intregime cu formarea satului Satnoieni. Denumirea acestuia vine de la faptul  ca este asezat pe o ridicatura- Dichi, iar locuitorii sai fiind considerati oameni de pe Dichi.

In aceste locuri isi aveau resedinta mosieri ca Tischer, Cuicu, Mitica Apostolu, Toma Petcu. Ministrul Ion Bratianu, impreuna cu cei doi frati ai sai Dinu si Vintila, au pus bazele infiintarii satului Bratianu. Acesta, la infiintare, a avut aproximativ 300 gospodarii. In 1898, prin exproprierea citorva familii de boieri, Ion Bratianu a improprietarit familii da tarani veniti din toate colturile tarii: Ardeal, Olt, Braila, Neamt, etc.

In perioada comunismului, satului Bratianu i s-a schimbat denumirea in Libertatea. La 1977, printr-un decret al consiliului de ministrii, se stabileste extinderea suprafetelor de teren in vederea crearii unor bazine legumicole. Satul Libertatea a fost dezafectat in procent de 100%, populatia fiind nevoita sa se mute, stabilindu- se in satele componente ale comunei Dichiseni, cu o mai mare pondere in satul Coslogeni si in alte localitati cum ar fi Roseti, Modelu si municipiul Calarasi.

In prezent Comuna Dichiseni are o pupulatie de 1698 de persoane, desfasurate pe cele 3 sate, astfel:

  • Coslogeni- 816 persoane;
  • Satnoieni- 467 persoane;
  • Dichiseni- 415  persoane.

De asemenea, in urma recensamantului, s-a constatat ca in Comuna Dichiseni figureaza 683 de cladiri si 578 de gospodarii , desfasurate dupa cum urmeaza:

  • Coslogeni- 284 cladiri/ 242 gospodarii;
  • Satnoieni- 221 cladiri/ 183 gospodarii;
  • Dichiseni- 178 cladiri/ 153 gospodarii.